2014. november 3., hétfő

LEONARDO KIÁLLÍTÁS – AZ UTOLSÓ HÉT

Az olasz tulajdonosokkal történt egyeztetések után, november 3-án, hétfőn zárja véglegesen kapuit a „Leonardo, a reneszánsz zseni” című kiállítás a pécsi Janus Pannonius Múzeumban.

Pécs, 2014. október 27. – Fél évvel ezelőtt, április 15-én nyitotta meg kapuit Pécsett egész Európa minden eddiginél nagyobb és teljesebb Leonardo-tárlata. Most még 6 napjuk van megnézni a kiállítást mindazoknak, akik az elmúlt hat hónap során nem jutottak el Pécsre. A Leonardo közel 60 méret- és korhű találmányát, rajzait és kéziratait bemutató, interaktív kiállítás ugyanis november 3-án, hétfőn délután zárja kapuit a látogatóközönség előtt.

A szervezők által bejelentett 1 hónapos hosszabbítás után, október 31-én zárt volna a kiállítás, az olasz partnercég azonban csak november 4-én kezdi meg a tárlat bontását, így a látogatók további néhány napot kaptak, hogy betekinthessenek Leonardo zseniális világába.

„A Leonardo-kiállítás áprilisi nyitása óta a Janus Pannonius Múzeum kiállításait már több mint 120 000 látogató kereste fel. Ez azt jelenti, hogy fél év alatt sikerült túllépni a tavalyi 85 000-es éves látogatószámot, ami igen nagy eredmény” – mondta Magyar Attila, a JPM gazdasági vezetője. „Külön öröm számunkra, hogy a Leonardo-kiállításra idelátogató vendégek zöme megnézi a JPM további kiállításait is, ami azért is fontos, mert így tovább viszik országos szinten is kiemelkedő állandó kiállításaink – mint a Csontváry, a Vasarely és a Zsolnay – hírét is.”

A „Leonardo, a reneszánsz zseni” című tárlat november 2-án és 3-án is, 10-től 18 óráig várja utolsó látogatóit. November 1-jén a kiállítás zárva tart.

„Látogatóink a Modern Magyar Képtár épületében a Leonardo-kiállítással párhuzamosan megnézhetik a „Pálosaink, a fehér barátok” című, október 17-én nyílt időszaki kiállításunkat is. A Pálos Rend és az Országos Széchenyi Könyvtár összefogásával megvalósult kiállítás az alapítás időszakától kezdve egészen napjainkig mutatja be az egyetlen magyar alapítású szerzetesközösség páratlan kulturális, művelődés- és művészettörténeti értékeit” – tette hozzá Magyar Attila. A tárlat a Leonardo-kiállításra váltott jeggyel ingyenesen, külön pedig felnőtteknek 600, a kedvezményes jegyre jogosultaknak pedig 300 forintért látogatható. A kiállítás szervezői rendszeresen tartanak tárlatvezetést. Az időpontok és a jelentkezés feltételei a www.pecsimuzeumok.hu oldalon találhatók meg.

„Leonardo, a reneszánsz zseni” című kiállításról

A pécsi „Leonardo, a reneszánsz zseni” című tárlat minden idők legátfogóbb Leonardo-kiállítása a polihisztor mérnöki és tudományos munkásságáról, amely Európában először Pécsett látható. A kiállítás bemutatja a reneszánsz lángelme közel 60 méret- és korhű találmányát. A tárlat a Janus Pannonius Múzeum két helyszínén, a Modern Magyar Képtárban (Pécs, Papnövelde u. 5.) és a Martyn Múzeumban (Pécs, Káptalan u. 4.) látogatható 2014. október 31-ig, a hét minden napján 10-től 18 óráig.
További információk: www.leonardopecs.hu

A legfrissebb hírek, információk: https://www.facebook.com/leonardopecs

Osztálykirándulások szervezéséről információ kérhető a kiállítás weboldalán, a jegyvásárlás menüpontban megadott telefonszámokon, továbbá a leonardopecs@gmail.com e-mail címen.
A kiállításra utazóknak a MÁV-Start Zrt. 50%-os alkalmi menettérti kedvezményt biztosít, további információ: http://pecsimuzeumok.hu

A Janus Pannonius Múzeumról: http://www.jpm.hu/ 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése